torstai 21. tammikuuta 2016

Villapallot kuivausrumpuun

Törmäsin sitten pinterestin ihmeellisessä maailmassa tälläisiin villapalloihin, joilla pitäisi saada kuivausrummun energiankulutus laskemaan ihan huimia prosenttilukuja ja tehdä huuhteluaine tarpeettomaksi. Jälkimmäistä meillä ei edes käytetä, mutta kuivausrumpua paljonkin isojen pyykkimäärien takia, joten olihan se kokeiltava itsekin.


Ostin palloja varten kaksi 50g:n kerää 100% villaa olevaa villalankaa. Siitä sitten vaan pyörittelemään neljä palloa.


Valmiit pallot sullottiin niksipirkkamaisesti sukkahousun lahkeeseen, joka suljettiin joka pallon jälkeen puuvillalangalla. Koko pötkö sitten vaan pesukoneen kuumimmalle ohjelmalle, täydet linkouskierrokset ja tämän jälkeen kuivausrumpuun huopumaan lisää. Miulla sattui sopivasti olemaan myös erään villakankaan huovutusprojekti menossa, nämä meni sopivasti samalla.


Ja näin huopuneet pallot ovat valmiit! Pääsevät uudestaan kuivuriin kunhan koneellinen pyykkiä on pessyt, ja sitten vaan arvailemaan onko näistä todella hyötyä vai ei. Iso raha ei näissä symppiksissä palleroissa ole kiinni, joten kannattaa kyllä ainakin kokeilla :) taidan tehdä parit vertailukuivaukset näillä ja ilman, ihanko todella lyhentävät kuivausaikaa merkittävästi.

Ei kommentteja: